Svenska English

Stockholm turist

Stockholm på cykel

Stockholm blir mer och mer en cykelvänlig stad. Det planeras och satsas mycket för att uppmuntra människor att ta sig fram på cykel i stan.

City Bikes

cykla-i-sthlm.jpg Vi har ett tips som vi själva använt oss av flera år i rad. Vi köper ett cykelkort på City Bikes. På så sätt kan vi enkelt hämta upp en cykel i ett cykelställ, använda den i upp till tre timmar och därefter ställa tillbaka den i närmaste cykelställ. Man behöver alltså inte hämta och lämna på samma ställe, vilket är suveränt. I centrala Stockholm är du alltid nära ett cykelställ, och du får en enorm frihet på detta sätt. Med Cite Bikes egen app hittar du enkelt närmaste cykelställ och ser om det finns lediga cyklar respektive om det finns plats att lämna en cykel.

Vill du cykla längre än tre timmar kan du lämna tillbaka cykeln och direkt ta med dig en ny.

Vår erfarenhet är att cyklarna nästan alltid är hela och att det ofta (men inte alltid) finns lediga cyklar. Företaget håller koll, lagar snabbt trasiga cyklar och transporterar cyklar från ett fullt cykelställ till ett där det saknas cyklar.

Antingen köper man ett 3-dagarskort för 165 kr eller ett säsongskort för 250-300 kronor (det är billigast att beställa säsongskortet från City Bikes' hemsida). Säsongskortet räcker hela 7 månader, från 1 april till 31 oktober.

Cykla i Stockholm

Trevliga cykelstråk i Stockholm tycker vi är Djurgården, Gärdet, Södermalm, Långholmen och många fler platser.


Skärgården

Vad vore Stockholm utan sin fantastiska skärgård. Missa inte att ta en skärgårdstur ut till en mysig ö. Läs mer

Stockholm med guide

Gå en guidad tur i Stockholm. Vi tipsar om intressanta stadsvandringar! Läs mer

Vilket hotell ska jag välja?

Vi tipsar om våra favoriter bland Stockholms hotell. Läs mer

billiga resor