Svenska English

Stockholm turist

Kyrkor i Stockholm

Besök en av Stockholms kyrkor. Det finns mängder av kyrkor som är öppna, och du kan gå in och titta, tända ett ljus eller sätta dig ner i stillhet en stund. Eller varför inte besöka en gudstjänst eller en konsert?

Gissa kyrktornet

Titta på bildspelet nedan och fundera över om du kan namnen på de olika kyrkorna. Titta sedan längre ner på sidan för att se om du hade rätt.

Inom Svenska kyrkan finns i Stockholms stift cirka 200 kyrkor indelade i 64 församlingar. De äldsta kyrkorna byggdes på Medeltiden och de yngsta på 2000-talet. Det finns också en mängd frikyrkor.

Många kyrkor är öppna dagtid, och det går bra att gå in och titta, sitta en stund i stillhet, tända ett ljus. Vissa kyrkor har caféer.

Varför inte också ta del av en gudstjänst, en konsert eller en föreläsning? Längre ner på sidan finns länkar där du kan hitta mer information.

Nedan presenterar vi några av Stockholms kyrkor.

Hedvig Eleonora kyrka

Hedvig Eleonora kyrka ligger vid Östermalmstorg och är en fantastiskt vacker kyrka med sin mäktiga kupol. Vi rekommenderar varmt ett besök där. Kyrkan är öppen alla dagar.
Läs mer om Hedvig Eleonora kyrka

Hedvig Eleonora kyrka

Katarina kyrka

På Söder hittar du Katarina kyrka, som bland annat erbjuder den välbesökta Katarinamässan som brukar vara på söndagar kl 11.

Katarina kyrka

Gustaf Vasa kyrka

Gustaf Vasa kyrka ligger vid Odenplan. Den är byggd i italiensk nybarock och har Stockholms största och äldsta columbarium (urngravplats inomhus).
Läs mer om Gustaf Vasa kyrka

Adolf Fredriks kyrka

Adolf Fredriks kyrka ligger centralt i Stockholm vid korsningarna Sveavägen–Adolf Fredriks kyrkogata–Holländargatan–Kammakargatan.
Läs mer om Adolf Fredriks kyrka

Adolf Fredriks kyrka

Oscarskyrkan

Oscarskyrkan ligger på Narvavägen, mellan Karlaplan och Djurgården.
Läs mer om Oscarskyrkan


Skärgården

Vad vore Stockholm utan sin fantastiska skärgård. Missa inte att ta en skärgårdstur ut till en mysig ö. Läs mer

Stockholm med guide

Gå en guidad tur i Stockholm. Vi tipsar om intressanta stadsvandringar! Läs mer

Vilket hotell ska jag välja?

Vi tipsar om våra favoriter bland Stockholms hotell. Läs mer

billiga resor