Svenska English

Stockholm turist

Bäst i Stockholm

Vad tänker och tycker turister som kommer till Stockholm för första gången? Vi är nyfikna och har frågat människor som vi mött om deras första intryck av Stockholm.

Först ut är familjen Sauter från Schweiz.

"Vi har länge velat åka till norra Europa eftersom vi har hört hur vackert det är. Vi tycker också om den svenska kungliga familjen och såg bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel på TV. I Schweiz har vi inga kungligheter så allt detta är så annorlunda för oss och vi tycker om det.

sauter-120808-3505.jpg

Vi tycker Stockholm är en vacker stad med allt vatten. Vi kom hit med båt från Helsingfors och vi glömmer aldrig den otroliga utsikten genom fönstret när vi åt frukost och närmade oss Stockholm. Vi har aldrig sett ett liknande landskap. Det var också en upplevelse att komma rakt in i Stockholm med den kolossalt stora båten.

Vi tycker det är fascinerande hur Stockholms olika delar är placerade med vatten emellan.

Vi uppskattar den kvalitet som vi ser i den svenska arkitekturen. Det syns att husen är byggda för att hålla länge, länge. Vi kände inte till så många enskilda sevärdheter innan vi kom hit men vi uppskattar verkligen många hus som vi sett, som Östermalms Saluhall, Stadshuset och byggnaderna i Gamla stan. I morgon ska vi besöka Drottningholms slott.

Igår var vi på Vasamuseet och vi var verkligen imponerade av det välbevarade skeppet. Vi uppskattade också att museet var så välorganiserat med filmer och utställningar och det var lätt att ta till sig historien om Vasaskeppet och få ut det bästa av besöket.

Till slut vill vi säga att vi tycker Stockholm är en väldigt ren stad och människor här är verkligen trevliga."

Susanne, Heini, Stephanie and Claudia Sauter from Interlaken, Switzerland


Skärgården

Vad vore Stockholm utan sin fantastiska skärgård. Missa inte att ta en skärgårdstur ut till en mysig ö. Läs mer

Stockholm med guide

Gå en guidad tur i Stockholm. Vi tipsar om intressanta stadsvandringar! Läs mer

Vilket hotell ska jag välja?

Vi tipsar om våra favoriter bland Stockholms hotell. Läs mer

billiga resor